Foodlab

Som linjefag

”Foodlab var det perfekte springbræt for mig”
Lukas Grøntved
(Køkkenchef på Abstrakt og Juniorkokkelandsholdet)

”Efter et år på foodlab blev jeg blot bekræftet i, at jeg skulle være kok”
Mads Tølbøll Holm
(Kokkeelev, Himmerland resort)

Du lærer enkle og svære teknikker, der gør dig vild i et køkken!?!

Madlavning er et håndværk

  • Tortellini, ravioli, fettuccine, spaghetti – lær alt om italiensk pastakunst
  • Madkemi og molekylærkøkken
  • Fisk er en af Danmarks bedste råvarer – vi arbejder med fisk fra hav til mav’
  • Find selv maden – lær at bruge svampe, blomster og urter fra naturen omkring Horne
  • Pizzabagning i stenovne – mærk magien
  • Fransk gastronomi møde det Nordisk Køkken
  • Brød – surdej, sprød skorpe og krumme med bid i – du lærer det hele
  • Anretning – bliv en kunstner på en tallerken!

Det praktiske

På Foodlab får du hver uge 4 timer fordelt på 2 dage, fagdage fordelt over året og studietur – alt sammen smækfyldt med koncentreret gastronomisk indsigt.

Undervisningen er workshopbaseret med fokus på at udvikle dine færdigheder i køkkenet, selvstændighed, kreativitet og faglighed.

Deltagelse på Foodlab kræver ikke forkundskaber i et køkkenet, eller særligt grej – Du skal bare have lyst til at dygtiggøre dig ud i det gastronomiske.

Studieturen

HorneFoodlab rejser til Sicilien på gastronomisk opdagelsesrejse.

Vi besøger Lucas hjemstavn og får fingrene i de lokale råvarer. Turen byder på oplevelser som fx en gammel og berømt chokoladefabrik, old fashion pastafabrikker og måske et mejeri.
Citroner skal plukkes i solen, så det gør vi, mens der også bliver mulighed for at smage på olivenolie, der er helt nypresset. Sluttelig besøger vi Lucas forældre og laver mad sammen med dem!

Undervisere

Luca Tosto - Køkkenleder - Horne Efterskole

Luca Tosto

Sommelier med gastronomiske rødder fra Italien. Hjemmelavet tortellini, pasta og pizza på højeste niveau! Ligesom alt andet Luca kaster sin kærlighed på.

Allan Vinther Granfeld

Gennemrutineret kok, der har kæmpe erfaring fra resturationsbranchen. Grillentusiast på den helt store klinge og har i den sammenhæng repræsenteret Danmark på OL-kokkelandsholdet og blev i 2003 verdensmester i grilldesserter.

Scroll to Top